Κάλεσμα σε ΠΑΝΑΙΓΑΙΑΚΗ κινητοποίηση ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή Βάση



Συνεχίζει τις προκλήσεις – με τις δηλώσεις του – ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσοι μέχρι τώρα σιωπούν για την ουσία των δηλώσεών του , απλά γίνονται μέρος του προβλήματος , είναι συνυπεύθυνοι για τους νέους κινδύνους και τα επαπειλούμενα δεινά για τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα, ο Π.Καμμένος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, δίνει το στίγμα των σχεδίων της συγκυβέρνησης: «Νέα ΝΑΤΟική βάση στην Κάρπαθο , επέκταση της υπάρχουσας στη Σούδα».

Όλα – και γη και νερό και αέρας – στη διάθεση των ιμπεριαλιστών στο πλαίσιο και  της περιβόητης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για να εξαπολύσουν με μεγαλύτερη καταστρεπτική-δολοφονική ισχύ τους νέους πολέμους , τις νέες εκστρατείες για μοιρασιά των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου – φυσικού αερίου κλπ.

Η συνεχιζόμενη πρόκληση από τον ΥΕΘΑ και τη συγκυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Καμία ανοχή μπροστά στις κινήσεις βαθιάς και ενισχυμένης εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η απάντηση είναι ανάγκη να δοθεί με νέες ακόμα πιο μαζικές, καλά οργανωμένες και πλατιές λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με σαφή καταδίκη στα σχέδια για νέες βάσεις , αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και ενισχυμένη ελληνική συμμετοχή και παρουσία σε όλο το φάσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων από ΝΑΤΟ – ΗΠΑ –ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Να μην αφήσουμε σπιθαμή χώρου, έκθετη στην προπαγάνδα της συγκυβέρνησης για τα δήθεν οφέλη από τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες , στα  νέα πλήγματα κατά των λαών. Κανένα πρόσχημα να μη γίνει πιστευτό. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι  είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής, με άλλα μέσα. Ματώνουν τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναγωνιστές,

με την συμμετοχή όλων μας έχουμε ήδη οικοδομήσει μια δυναμική συμπαράταξη φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Συμπαράταξη που εκτιμούμε ότι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στον κοινό μας στόχο να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκής Βάσης στην περιοχή μας.

Με την πεποίθηση ότι πρέπει άμεσα να εκφραστεί με μαζικό και μαχητικό τρόπο η αντίθεσή μας, προτείνουμε Παναιγαιοπελαγίτικη κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Ιουνίου την ίδια ώρα (7:30μμ) σε όλα τα νησιά .

Μ’ αυτό τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί μια αλυσίδα συγκεντρώσεων, ένα λαϊκό τείχος υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας. Μια ανθρώπινη αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική αλυσίδα από τη Λήμνο ως το Καστελόριζο που θα βροντοφωνάξει:

ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο.

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ- Ε.Ε- ΗΠΑ.

Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών


ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πέμπτη 18 Ιουνίου 7:30΄ μ.μ

STOP

στα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ για βάση θανάτου στην περιοχή μας



Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.


Δημοφιλείς αναρτήσεις