ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




Ο χρόνος που έφυγε άφησε στον καινούργιο πολλά και αξεπέραστα προβλή­ματα που γεννά το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα. Η Ειρήνη και η Ελευθερία των λαών δοκιμάζεται σε πολλές περιοχές του πλανήτη από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.


Η ΕΛΛΑΔΑ: Στη δίνη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Ο λαός μας δέχεται τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που επιβάλλει η τρόικα. Τα λαϊκά στρώματα «σταυρώνονται» και τα «προικιά» της χώρας μοιράζονται στη διεθνή ιμπεριαλιστική «αλητεία» των τοκογλύφων. Παράλληλα δημιουργούνται πιέσεις για την εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, με κίνδυνο τον εθνικό μας ακρωτηριασμό. Οι εξελίξεις αυτές δεν γίνονται για την Ειρήνη και την Ασφάλεια της περιοχής, αλλά για να γεμίσουν τα ταμεία των πολυεθνικών και της ντόπιας αστικής τάξης. Ο Ελληνικός λαός θα τους αφήσει να του επιβάλλουν τετελεσμένα γεγονότα:



ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ: Σκηνικό θανάτου
Πέρσι τέτοιες μέρες ισχυρή σεισμική δόνηση ισοπεδώνει τη χώρα και χάνουν τη ζωή τους περισσότεροι από 230.000, τραυματίζονται πάνω από 300.000 και μένουν άστεγοι περίπου 2.000.000 άνθρωποι. Την καταστροφή αυτή εκμεταλλεύ­θηκαν οι ΗΠΑ για να αποβιβάσουν στη χώρα χιλιάδες στρατιώτες, στο όνομα «της διασφάλισης της τάξης». Η τάξη που διασφάλισαν περιέχει γύρω στους 50 βιασμούς καθημερινά, περιέχει αρπαγές παιδιών και την εξαγωγή τους στο εξωτερικό. Οι δυνά­μεις «διασφάλισης της τάξης» κουβάλησαν στις αποσκευές τους και την επιδημία της χολέρας που άφησε μέχρι τώρα στον ταλαίπωρο λαό πάνω από 650.000 νεκρούς. Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν πολλά χρόνια στην Αϊτή και θα απομυζούν τα πλούτη της χώρας.


ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Μια ανθρώπινη τραγωδία
Η γεωστρατηγική αξία της χώρας αυτής είναι ανάλογη με αυτή του Αφγα­νιστάν και για το λόγο αυτό οι ΝΑΤΟϊκοί μεταφέρουν το μέτωπο του πολέμου στο έδαφος του, με εκατοντάδες θύματα από τις επιδρομές κυρίως των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τις φλόγες του ακήρυχτου πολέμου ήλθαν να σβήσουν οι μεγάλες πλημμύρες που έφεραν στη χώρα μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες. Οι νεκροί ξεπέρασαν του 1.880, οι πληγέντες πλησιάζουν τα 20 εκατομμύρια, ενώ έχει καταστραφεί το σύνολο της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.


ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Ο δεκαετής πόλεμος συνεχίζεται
Η χρονιά που έφυγε ήταν η πλέον αιματηρή αφού άφησε 1.300 νεκρούς Αφγανούς και 700 ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες. Συνολικά ο βρώμικος αυτός πόλεμος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 34.000 Αφγανούς και σε 2.172 κατοχικούς στρατιώτες. Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις σε συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς και την εγκάθετη κυβέρνηση προχωρούν σε συμφωνίες για την ανοικοδόμηση της χώρας και την υπογραφή πολύχρονων συμβολαίων εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Είναι φανερό ότι δεν θα παραδώσουν στο λαό του Αφγανιστάν τον πλούτο του.


ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ: Ένα οικολογικό έγκλημα
Η έκρηξη της πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου του Αμερικάνικου κολοσσού της ΒΡ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 11 και τον τραυματισμό 17 εργαζομένων αλλά κυρίως την έκχυση στον κόλπο του Μεξικού 4,9 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου. Οι επιπτώσεις της ασύλληπτης αυτής ανθρώπινης, περιβαλλοντολογικής και οικονομικής καταστροφής δεν μπορούν μέχρι σήμερα να εκτιμηθούν. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε το ανελέητο κυνήγι του κέρδους των καπιταλιστών μαζί με την ύποπτη ολιγωρία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Στο στόχαστρο των ΗΠΑ
Για το ναυάγιο του πολεμικού Νοτιοκορεάτικου πλοίου και για την αιματηρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, οι ΗΠΑ και η Νότιος Κορέα θεώρησαν υπεύθυνη τη Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας. Ο σκοπός των ΗΠΑ είναι προφανής, δημιουργούν στρατιωτική όξυνση στην περιοχή και εξασφαλίζουν έτσι τα προσχήματα για τη στρατιωτική τους παρουσία στη ΝΑ και ΒΑ Ασία «σημαδεύοντας» την Κίνα. Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του Κινέζικου επεκτατισμού.


ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Επιθέσεις, δολοφονίες, εποικισμοί
Η φονική επέμβαση των Ισραηλινών κομάντος στο Τούρκικο πλοιάριο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας, έγινε με την σιωπηλή συναίνεση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας. Μετά το περι­στατικό αυτό παγιώνεται η ψυχρότητα Ισραήλ και Τουρκίας, οι οποίες ανταγω­νίζονται για να καλυτερεύσουν τη θέση τους «ως περιφερειακές δυνάμεις» στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αντί να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος, συνεχίζονται οι φονικές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των αμάχων και ο αποκλεισμός τους με την ανέγερση διαχωριστικού τείχους, αλλά και ο εποικισμός των Παλαιστινιακών εδαφών.


ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ: Απόπειρα πραξικοπήματος
Οι ωμές επεμβάσεις στα καθεστώτα των λαών της Λατινικής Αμερικής είναι η συνήθης πρακτική των ιμπεριαλιστών και κυρίως των Αμερικανών. Στο Εκουαντόρ έγινε προσπάθεια ανατροπής του προέδρου Κορέα, η οποία απέτυχε γιατί ο στρατός δεν κινήθηκε αποφασιστικά κάτω από το βάρος της άμεσης και δυναμικής παλλαϊκής κινητοποίησης. Αιτία του πραξικοπήματος ήταν οι αστικοδημοκρατικές, μετριοπαθείς αλλαγές που προωθούσε ο πρόεδρος και δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Η αφορμή εδόθη με τη μη ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των Αμερικανικών βάσεων στο έδαφος του Εκουαντόρ.



Να λοιπόν που οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Φεβρουάριος 2011

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις