ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



 ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς, οι συμμετέχοντες στην αποψινή εκδήλωση, Τετάρτη  4/11/2015 που διοργάνωσαν , η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ) και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)   με θέμα: «ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ» , απευθύνουμε στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα της Βουλής, στην αντιπροσωπεία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του ΙΣΡΑΗΛ, το ακόλουθο ψήφισμα :
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή του ηρωικού λαού της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ από το Ισραηλινό κράτος που στηρίζεται στους Ευρω- ΝΑΤΟϊκούς ιμπεριαλιστές.
Καταδικάζουμε την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύμα με το θύτη , κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην κρατική, στρατιωτική  τρομοκρατία από το Ισραήλ.
Καταγγέλλουμε επίσης τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ, στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας» .
Συνεχίζουμε κι εντείνουμε τη δράση μας πανελλαδικά για :
-      Να κάνουμε πλατιά γνωστό  στο λαό το έγκλημα διαρκείας σε βάρος των Παλαιστινίων
-      Να δυναμώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα του λαού της ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για:

  •  Να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.
  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67 
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. 
  •  Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
  • Να ακυρωθούν όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος και να υποστηρίξει στους διεθνείς οργανισμούς τα δίκαια αιτήματα του λαού της Παλαιστίνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις