Προς τον λαο της Ηλιούπολης


ΚΑΛΕΣΜΑ 
προς τον λαό της Ηλιούπολης 

Απευθυνόμαστε στα λαϊκά στρώματα, στις εργάτριες, στους εργάτες, στους επιστήμονες, στους καλλιτέχνες, στις μητέρες και στους πατεράδες, στις νέες και τους νέους, σ’ αυτούς που υπηρετούν τη θητεία τους, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που προβληματίζονται για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο εργατικό-λαικό κίνημα. 

Πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ: 

Με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πολλές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ σε πολλά σημεία της γης στηρίζονται πολιτικά και στρατιωτικά, με τμήματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας. 

Σήμερα εκτός συνόρων υπηρετούν συνολικά 2.100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με επίσημα στοιχεία το κόστος της συντήρησης τους ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κάπου ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. 

Τα χρήματα αυτά ισοδυναμούν ετησίως με περισσότερους από 18.000 γιατρούςισοδυναμούν με 25.000 καθηγητές για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα.  για να καλύψουν τα κενά στη δημόσια υγεία,


Πρέπει να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ γιατί: 

• Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ώρα που επιβάλλει σκληρά μέτρα κατά του λαού, στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων και του Δημόσιου Χρέους, την ώρα που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, που περικόπτει και ανατρέπει κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ίδια ώρα ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, όχι για την άμυνα της χώρας αλλά για τις ΝΑΤΟϊκές νέες δομές. 

• Την ώρα που το συσσωρευμένο χρέος της χώρας μας υπολογίζεται σε 300 δις ευρώ,τρέχουν εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟϊκού χαρακτήρα που ξεπερνούν τα 27 δις ευρώ. Εκτός αυτών οι πιστώσεις για εξοπλιστικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2010 ανέρχονται στα 6,142 δις ευρώ. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται τα εξοπλιστικά προγράμματα όμως μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες, υποβρύχια κ.α. που θα παραγγείλουμε τώρα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία για να μας στηρίξουν.  την ίδια ώρα για την περίοδο 2006 – 2015

Πρέπει να ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ γιατί: 

* Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται και η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εντείνεται. 

* Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ προβλέπει νέα μέσα, νέους εξοπλισμούς και νέες επεμβάσεις, που θα φορτώσουν με νέα βάσανα τους λαούς. 

* Εξυφαίνονται επικίνδυνα σχέδια στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Καυκάσου, σε όλη την Υδρόγειο. 

* Κυοφορούνται επικίνδυνα σχέδια στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

Υπάρχει λύση και είναι: 
 
Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η   Τ Ω Ρ Α 

* ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 

* ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ 

* ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 

ΜΑΡΤΗΣ 2010

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις