ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις
Κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης να εντείνουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός μαχητικού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς
Κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα «με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις, να εντείνουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ευρύτατου, μαχητικού, δυναμικού, αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς, που θα αντιμάχεται τον πόλεμο και τη βάρβαρη πολιτική της Νέας Τάξης στο σύνολό της» απευθύνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.
Παράλληλα, καλεί το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μετανάστες «να παλέψουν, να αντισταθούν, να μην παρασυρθούν από τα τεχνάσματα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, για να επιβεβαιώσουμε, όλοι μαζί, έμπρακτα την αποφασιστικότητα του φιλειρηνικού κινήματος για να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων και να γίνει το όραμα της παγκόσμιας ειρήνης πραγματικότητα».
Στο μήνυμά της, η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Η ανθρωπότητα υποδέχεται το 2010 με τους λαούς να δοκιμάζονται από την άκρατη επίθεση του ιμπεριαλισμού. Η ανθρωπότητα γυρίζει σελίδα στο 2009, με το χριστουγεννιάτικο "δώρο" του φετινού βραβευμένου με το Νόμπελ Ειρήνης, κ. Ομπάμα, ο οποίος στο πρόσφατο διάγγελμά του φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τον "μπαμπούλα της τρομοκρατίας", ανοίγοντας το δρόμο για νέες επιθέσεις.
Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς, με λαούς που αντιστέκονται ενάντια στο ΝΑΤΟ και στο Νέο του Δόγμα, το επιθετικότερο από όλα μέχρι σήμερα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί το Δεκέμβρη του 2010.
Σήμερα, συνεχίζει να οξύνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις χώρες της ΕΕ για το μοίρασμα των αγορών και περιοχών, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Συνεχίζουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που οδηγούν σε μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, σε νέα πιο εντατική κούρσα πυρηνικών και συμβατικών εξοπλισμών.
Η όξυνση στα Βαλκάνια με το θέμα του Κοσσόβου - φυσικά με την ιδιαίτερη συμβολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ - την καλλιέργεια εθνικισμών, θρησκευτικών φανατισμών και άλλων προβλημάτων που δίχασαν και διχάζουν λαούς, αποτελεί εστία ανάφλεξης και πιθανότητας νέων επεμβάσεων.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, με τις επισκέψεις και δηλώσεις αξιωματούχων της, προκλητικά επαναλαμβάνει και επιβεβαιώνει το νεοταξικό ιμπεριαλιστικό δόγμα, της ενεργού δηλαδή εμπλοκής της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χαρακτηρίζοντας "εθνικό συμφέρον" τη "δυναμική παρουσία" της χώρας μας σε στρατιωτικές αποστολές όπως αυτή στο Κόσσοβο, που μοναδικό στόχο έχουν να ανοίξουν και να διατηρήσουν το έδαφος για κερδοφόρες επιχειρήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων και να προωθήσουν τα επικίνδυνα για τους λαούς σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατιωτική δύναμη στο Κόσσοβο δεν είναι ειρηνευτική. Είναι δύναμη κατοχής που προστατεύει την απόσχιση και την ανεξαρτητοποίησή του σύμφωνα με τις διαταγές των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Παρά τις δυσκολίες, είμαστε αισιόδοξοι για το νέο χρόνο που έρχεται. Οι λαοί αφυπνίζονται, δυναμώνει η αντίστασή τους κατά των ιμπεριαλιστών. Το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα με την καθοδήγηση του ΠΣΕ πραγματοποίησε δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καλή χρονιά, υγεία και δύναμη σε όλους, για τους αγώνες που έρχονται».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις